Afrikáriumról

cropped-logo-webre.jpgAz egyedülálló afrikai trófeagyűjtemény egy vadász magánkollekciója, amely egy 15 éves letéti szerződés keretében került a sümegi önkormányzat birtokába. A gyűjtemény őrzését idén augusztusig a Verga Zrt. biztosította.

Sümeg városa vállalta, hogy roppantul színes anyagot egységes kiállítássá szervezi és bemutatja a nagyközönségnek. Ebben a keszthelyi Balaton múzeum szakemberei voltak segítségére. A művészien megfestett dioráma a legmodernebb technikával készült és a háttér hangokkal együtt megteremti a valódi afrikai élőhely illúzióját.

Az erre a célra átalakított egykori mozi épületben több,mint 220 trófeát állít ki az önkormányzat. A kiállítás több életnagyságú és élethű preparátum formájában mutatja be a fekete kontinens élővilágát. A trófeák között találhatók egészen kis testű antilopok, de elefánt agyarak mellett gyönyörködhetnek a látogatók kitömött oroszlánokban, más macskafélékben, különböző majomfajok példányaiban, vízilovakban ás  orrszarvú preparátumokban is.

Az új múzeum a  “Sümegi Afrikárum” nevet pályázat útján kapta. A város hivatalos Facebook oldalán névadó ötletpályázatot írt ki. A győztes egy sümegi lakos lett. Javaslatát a város képviselő testülete jóváhagyta.

 

Comments are closed